Outplacement NL

Outplacement of professionele herinschakeling

Outplacement, ook professionele herinschakeling genoemd, is een begeleiding door ervaren consultants die ontslagen werknemers ondersteuning biedt en hun competenties in kaart brengt om ze te helpen een nieuwe baan te vinden.

Outplacement is verplicht voor werknemers met 9 jaar anciënniteit (of werknemers ouder dan 45 jaar met een jaar anciënniteit), maar biedt de ontslagen werknemer ook een hoge toegevoegde waarde. Het doel is hem te helpen om deze nieuwe stap in zijn loopbaan zo snel mogelijk te realiseren.

In een eerste fase wordt er een professionele balans opgemaakt (persoonlijkheid, motivatie, competenties), die de basis vormt voor een realistisch en efficiënt professioneel project en actieplan. Bij Metaphisa verloopt de begeleiding daarna uitsluitend individueel om de kwaliteit van de gesprekken en het vertrouwelijk karakter van de begeleiding te garanderen.

Metaphisa helpt de werknemer vervolgens bij het opstellen van een cv en motivatiebrieven, de voorbereiding van sollicitatiegesprekken met simulaties en rollenspellen, het gebruik van de sociale netwerken en networking, … 

We bieden onze kandidaten in het outplacementprogramma ook gesprekken aan met adviseurs voor de oprichting van bedrijven en geven hen toegang tot een groot aantal contacten via ons lidmaatschap van verschillende organisaties (Cercle du Lac de Louvain-la-Neuve, BNI, Alliance Centre BW, Nivelles Entreprises, …).

Momenteel bedraagt onze herinschakelingsgraad 95% want uitmuntende prestaties zijn onze drijfveer

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst in verband met uw specifieke behoeften.

Metaphisa Outplacement is geregistreerd in het Waals Gewest en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Enregistrer

Enregistrer